NIEUWSBRIEF 

Op de hoogte blijven?  

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief. 

Over de Jazz Harp Academy en het Festival 

 

De Jazz Harp Academy is de voornaamste educatieactiviteit van de International Jazz Harp Foundation. 

 

De eerste editie werd gehouden in 2010 te Rotterdam. 

Park Stickney & Edmar Castaneda waren de jazz harpisten binnen het docentencorps. (Klik hier voor meer informatie en verslagen, download  

hier het programmaboek) 

 

Op uitnodiging van Louisiana State University, vond de tweede editie van de Jazz Harp Academy in 2011 plaats op hun campus in het conservatorium van Baton Rouge, met harpdocent Kimberly Houser als gastvrouw.  

Docenten waren o.a. Park Stickney en Carol Robbins. (info, programmaboek download). 

 

In 2013 vond de Academy plaats onder de paraplu van een Jazz Harp Festival. Dit vergrootte de reikwijdte en het zorgde voor een breder programma aan leer- en luistermogelijkheden aan een grotere groep instrumentalisten en harpliefhebbers. 

De voornaamste doelen van de Jazz Harp Foundation: het bevorderen van educatie, promotie van artiesten en optredens en het ontwikkelen van publiek en markt, werden in dit format mooi verenigd. 

(Klik hier voor meer informatie en verslagen) 

 

De Jazz Harp Academy 2016 wordt gehouden in samenwerking met het Dutch Harp Festival, de Nederlandse Harp Vereniging en de Nederlandse Folk Harp Vereniging. Het aanvankelijk geplande Jazz Harp Festival wordt hiermee een Jazz Harp Academy met een intensive courses en een zeer uitgebreid workshopprogramma (waarin de Open Harpdag van de verenigingen wordt ondergebracht). De jazz harp concerten zullen binnen de Dutch Harp Festival programming plaatsvinden 

 

2016 zag ook een speciale editie van de Jazz Harp Academy, in Brazilië. Deze 10-daagse Brazilian Jazz Harp Immersion was een co-productie tussen de JHF en Braziliaanse jazz harpiste Cristina Braga, gehouden op haar Uaná Etê Music Garden retreat in de bossen, 2 uur buiten Rio de Janeiro. 

 

shopping cart

items

total

 

check out