NIEUWSBRIEF 

Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief. 

 

Frequently Asked Questions 

 

FAQ #1 - HARPHUUR 

 

Vraag : Is het mogelijk om een harp te huren voor de lessen tijdens het festival? 

Antwoord : Ja, een beperkte voorraad harpen zal beschikbaar zijn voor verhuur. In principe zijn deze bedoeld voor buitenlandse deelnemers. Als je in Nederland of België woont en toch een huurinstrument nodig hebt, dan kan je ons dat laten weten en kijken we of we je een plek op de standby lijst kunnen aanbieden. 

 

Om te zorgen dat we voldoende harpen beschikbaar hebben en de kosten zo laag mogelijk te houden, is beschikbaarheid en prijs in principe gebaseerd op het delen van een harp met 2 deelnemers uit dezelfde groep. Het is mogelijk een voorkeur voor een eigen harp (alleengebruik) aan te geven, wij laten het dan weten als er voldoende instrumenten beschikbaar zijn. 

 

Huurprijzen: 

Folkharp: €25 voor de duur van het festival (alleengebruik: €50, indien beschikbaar) 

Pedaalharp: €37,50 voor de duur van het festival (alleengebruik: €75, indien beschikbaar) 

 

Verzekering: 

Het hebben van een WA verzekering is een voorwaarde voor het huren van een harp op het Jazz Harp Festival. Voor degenen die niet over een WA verzekering beschikken is het mogelijk een tijdelijke bescherming af te kopen voor het huurinstrument voor de duur van het festival à €10 per hakenharp, €17,50 per pedaalharp (uiterlijk een week voor het festival aan te vragen). 

 

FAQ #2 - GASTGEZINNEN 

 

Vraag: Is verblijf bij een gastgezin mogelijk? 

Antwoord: Ja, een aantal harpstudenten en andere Leidenaren stellen zich beschikbaar als gastgezin. In principe hebben buitenlandse deelnemers die behoefte hebben aan een vertrouwde particuliere verblijfplaats in Leiden voorrang, maar ook hier geldt: laat ons je wensen weten via info@jazzharp.org, dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen.  

Woon je zelf in of rond Leiden en wil je je beschikbaar stellen als particulier verblijfadres? Ook dan horen we graag van je. 

 

 

FAQ #3 - NIVEAU 

 

Vraag: Heb je voor de intensieve cursus echt enkele jaren speel-ervaring nodig? Ik was nogal verbaasd bij the omschrijving van beginners. 

Antwoord: Onze benamingen en omschrijvingen van de verschillende niveau's zijn gebaseerd op het niveau van jazz en improvisatie, niet op het niveau van technische beheersing van het instrument. We doen dit op deze manier omdat de cursussen er zijn om jazz te leren spelen, niet zozeer om harp te leren spelen. Alhoewel de beheersing van je instrument er wel enorm op zal vooruitgaan;) Om jazz te kunnen spelen en improviseren over een akkoordenschema, is het fijn wanneer je al een goede basis hebt in je algemene spel, anders kan de intensieve cursus misschien te moeilijk en overweldigend zijn. Vandaar de suggestie dat je enkele jaren speel-ervaring zou moeten hebben om fijn mee te kunnen doen in de beginners jazz cursus. 

 

Natuurlijk zijn er soms studenten die veel sneller vooruitgaan, vooral wanneer zij hiervoor een ander instrument zoals de piano hebben gespeeld. Daarom kun je altijd mailen met je vragen naar sabine@jazzharp.org. We gaan dan samen uitzoeken welke cursus of workshop het beste bij je past, zodat je alles uit het Jazz Harp Festival kunt halen wat erin zit en je verzekerd bent van een leuke en leerzame tijd. 

 

FAQ #4 - overstappen van cursus 

Vraag: Wanneer een cursus te makkelijk of te moeilijk blijkt te zijn, kan ik dan nog tussendoor wisselen? 

Antwoord: Ja het is mogelijk om tussendoor te wisselen, dit kan in overleg. We willen graag dat je alles eruit kan halen wat erin zit, en daarvoor heb je de best passende cursus nodig, blijkt een cursus niet bij je niveau te passen dan kun je natuurlijk overstappen. 

 

 

shopping cart

items

total

 

check out