NIEUWSBRIEF 

Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief. 

Locatie 

 

Overzichtskaart festivallocaties in google maps. 

 

FESTIVALLOCATIE - HET LEIDSE VOLKSHUIS 

Als centrale festivallocatie is gekozen voor markante cultuurgebouw Het Leidse Volkshuis. Het is een belangrijke locatie van samenwerkingspartner BplusC, Centrum voor kunst en cultuur. Met zijn monumentale theaterzaal en workshopruimtes met namen als .... en het Atelier bruist het hier van de creatieve energie. 

 

Alle lessen, workshops en specials worden hier gegeven, met uitzondering van de How-to-survive-a-jam-session crash course, die voorafgaand en op de locatie van de jamsessie plaatsvindt. 

 

Het Leidse Volkshuis is dus de uitvalsbasis van het festival.  

De Theaterzaal in het centrum van het gebouw biedt plaats aan de Expo, de festivaldesk en het (lunch)café, met op het podium plaats voor de Open Mic sessies. 

 

Adres: Apothekersdijk 33a, 2312 DD Leiden (google maps

Parkeerinformatie en OV tips 

 

CONCERTLOCATIE 1 - AALMARKTZAAL 

Het vrijdagavondconcert met Deborah Henson-Conant en special guest Olga Shishkina vindt plaats in de Aalmarktzaal, rijksmonument en onderdeel van Stadsgehoorzaal Leiden. Een zaal met allure en een moderne uitstraling op 100 meter loopafstand van Het Leidse Volkshuis, aan de overkant van de gracht. Alle faciliteiten zijn aanwezig om de Amerikaanse First Lady of Electric Harp en de getalenteerde Russische achter het unieke en verrassend doorontwikkelde Finse volksinstrument, de electrische Kantele in staat te stellen ons een onvergetelijke avond te bezorgen. 

 

Adres: Aalmarkt 7, 2311 EC Leiden (google maps

Parkeerinformatie en OV tips 

 

 

JAMSESSIE LOCATIE - DE BRANDERIJ 

Een geweldige oude koffiebranderij, opnieuw op loopafstand. De perfecte plek voor een eenvoudig diner, de How-to-survive-a-jam-session crash course en de 'burning hot' jamsessie! 

 

Adres: Middelweg 7-9, 2312 KE Leiden 

 

CONCERTLOCATIE 2 - SCHELTEMA PODIUM 

Voor het concert van Maeve Gilchrist en Rossitza Milevska (te openen door de Harpbreakers o.l.v. Deborah Henson-Conant) lopen we op zondagmiddag naar Scheltema Leiden, 500 meter verderop, aan de volgende gracht. Deze oude textielfabriek is tegenwoordig hét complex voor actuele kunst. De 'urban-industrial' locatie past helemaal bij de 'grassroots' en toch geperfectioneerde singer-songwriting stijl van Maeve en de spontaniteit en het funky randje van Rossitza's jazz harp optredens. 

 

Adres: Marktsteeg 1, 2312 CS, Leiden (google maps

Parkeerinformatie en OV tips 

 

shopping cart

items

total

 

check out