NIEUWSBRIEF 

Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief. 

 

 

Workshops & specials 

 

* alle workshops vinden plaats in Het Leidse Volkshuis, tenzij anders vermeld 

* voor Harpomania, New Blues, Singer-songwriting & Schrijf een popliedje liefst eigen instrument meenemen (of neem contact op met sabine@jazzharp.org voor mogelijkheden). 

 

WORKSHOPS voor iedereen 

 

Strings of Passion / Van Idee tot Performance - * voor iedereen  

- door Deborah Henson-Conant 

zondag 13 oktober 13.30-14.45u / €25 / meld je hier aan 

 

Hoe maak je van een goed idee een pakkend optreden? Spelend en vertellend geeft ras-performer Deborah Henson-Conant je een kijkje in haar keuken. Out of the ordinary, into the extraordinary... 

 

WORKSHOPS voor alle muzikanten 

 

Arrangeren deel 1 en 2  

- door Rosetty 

zaterdag 12 oktober 11.00-12.30 & 13.30-15.00u / €45 / meld je hier aan 

 

Leer de basisvaardigheden van het arrangeren van lichte muziek. Rosetty is arrangeur van diverse Nederlandse hits, componist van de serie Harping Together en was jarenlang harpiste van het legendarische Metropole Orkest. Een workshop in twee delen van 75 minuten, een super leerzame kluif voor degene die hier werk van wil maken.Ook andere instrumentalisten zoals pianisten zijn welkom als deelnemer. 

 

A taste of singer-songwriting  

- door Habiba 

zondag 13 oktober 11.15-12.30u / €25 / meld je hier aan 

 

Zou je graag een liedje schrijven maar weet je niet waar te beginnen? Verzin je mooie melodieën, maar kom je vast te zitten met de tekst? Schrijf je makkelijk mooie teksten, maar loop je vast bij het vinden van een geschikte melodie? Gebruik je op je instrument steeds dezelfde akkoorden en ritmes en klinkt elk liedje hierdoor hetzelfde? Dan is dit de workshop voor jou! 

 

Schrijf een popliedje / Singer-songwriting voor 8- tot 11-jarigen  

- door Habiba 

zaterdag 12 oktober 11.00-12.15u / €25 / meld je hier aan 

 

We gaan in deze workshop samen een popliedje schrijven! Aan het einde van de workshop kun je niet alleen een nieuw liedje zingen en spelen waar je zelf aan meegeschreven hebt, maar weet je ook hoe je zelf thuis aan de slag kunt met je eigen liedjes! 

 

How-to-survive-a-jam-session crash course  

- door Kurt Schwab 

zaterdag 12 oktober 19.30-20.30u / €5 / meld je hier aan 

NB. locatie: De Branderij 

 

Hoe doe je dat eigenlijk, spelen op een jam sessie? Met je harp erbij gaan zitten is een goed begin, maar wat zijn de gebruiken en hoe communiceren de muzikanten met elkaar tijdens het spelen? Saxofonist en IJHF educatieprofessional Kurt Schwab leidt al jarenlang meerdere malen per week jam sessies in diverse jazzkroegen en clubs. Hij geeft voorafgaand aan de jam sessie op zaterdagavond een praktische crash course. 

 

WORKSHOPS speciaal voor harpisten 

 

New Blues - *speciaal voor harpisten 

- door Deborah Henson-Conant 

zaterdag 12 oktober 14.15-15.15u / €25 / meld je hier aan 

 

Speel je ook zo graag de New Blues? Leer de fijne kneepjes van Deborah zelf. Ken je het stuk nog niet? Bestel het stuk in de Jazzharp.org webshop, studeer hem in en speel mee in deze giga-groepsles 12 oktober! 

Voor deze workshop is het een vereiste dat je Deborah's New Blues vooraf hebt ingestudeerd. 

 

Harpomania, A taste of pop harp - *speciaal voor harpisten 

- door Ghislaine Maclaine Pont & Annemarie van Dijk 

zondag 13 oktober 11.15-12.30u / €25 / meld je hier aan 

 

Wil je ook je favoriete popliedjes op de harp kunnen spelen? Leer in deze leuke en praktische workshop hoe je dat aanpakt. Ghislaine en Annemarie leren je hoe je werkt met begeleidingspatronen, variaties in melodie en ritme, en meer.  

 

Gear up your harp / Versterking en effecten - *speciaal voor harpisten 

- door Brenda Dor-Groot en anderen 

zaterdag 12 oktober 13.45-15.00u / €15 / meld je hier aan 

 

We bekijken samen op de expo alles wat er beschikbaar is om je harp mee te versterken en er leuke effecten mee te creëren. Vervolgens gaan we ook samen akoestische én electrische harpen aansluiten en leer je het hoe en wat van kabels, pedaaltjes en versterkers in de praktijk.  

 

SPECIALS - gratis en voor iedereen 

 

Body Percussion 

- door Gigi Biolcati 

zaterdag 12 oktober 15.00-15.30u / gratis / aanmelden niet nodig 

zondag 13 oktober 10.30-11.00 / gratis / aanmelden niet nodig 

 

De Indonesische Saman, Ethiopische Armpit Muziek, de Palmas in Flamenco, de Hambone, een Afrikaans-Amerikaanse plantage dans uit de VS, al deze volkstradities in muziek gebruikenk body percussion. En nu gaan wij stampen, kletsen (op de dijen), klappen en knippen (met de vingers) met het enige instrument dat elke student bezit. Je lichaam geeft je een directe ervaring van muzikale elementen, zoals puls, ritme , en metrum en helpt je ritmische vaardigheden t internaliseren. Ontdek hoe je met jouw 'body' de meest betoverende ritmes die je kan bedenken maakt! 

 

Publiceer je eigen muziek / Introductie en 'Question & Answer' sessie  

- door Igor List en Inge Frimout Hei 

zaterdag 12 oktober 16.00-17.00u / gratis / aanmelden aanbevolen 

 

Waar begin je als je je eigen bladmuziek en opnames wilt publiceren? En wat komt er allemaal bij kijken op het gebied van rechten? Igor is specialist in auteursrecht en intellectueel eigendom. Inge heeft al jaren een eigen muziekuitgeverij. Zij maken je wegwijs en beantwoorden je vragen. 

Ook andere instrumentalisten, zangers en andere geïnteresseerden zijn welkom. 

 

Listening to jazz / Jazz Luistersessie  

- door Kurt Schwab 

zondag 13 oktober 11.30-12.30u / gratis / aanmelden aanbevolen 

 

Je kan het meeste plezier beleven aan het luisteren naar jazz als je iets weet van de belangrijke artiesten en opnames, en waar je precies naar moet luisteren. Kom er lekker bij zitten en geniet van Kurt’s muziekselectie en enthousiasme. 

Alle geïnteresseerde musici en luisteraars zijn welkom. 

 

 

 

Jamsessie - *voor alle muzikanten en luisteraars 

- geleid door Kurt Schwab 

zaterdag 12 oktober 20.30u / gratis 

 

Op zaterdagavond vindt één van de belangrijkste onderdelen van het Festival en de Academy plaats: de jamsessie. 

Een extra veilige plek voor harpisten én andere muzikanten om zelf mee te doen in een jamsessie, zonder oordelen, mét plezier en enthousiast publiek. 

Na afloop is er een afterparty. 

 

Jazz harp van de 20-er jaren tot nu / videopresentatie - *voor iedereen  

- ontwikkeld door Sabine Meijers 

doorlopend op de expo / gratis 

 

De ontwikkeling van jazz harp trekt aan je voorbij in beeld en geluid. 

Vroege jazz harp pioniers als Casper Reardon en Adele Girard. Harpisten die furore maakten in de jazzwereld van de jaren ’60 en ’70 zoals Dorothy Ashby en Alice Coltrane. En jazz harpisten als Park Stickney en Edmar Castaneda die nu geschiedenis maken. 

 

Priveléssen 

op aanvraag 

 

Privélessen van Deborah Henson-Conant, Maeve Gilchrist, Rossitza Milevska en andere docenten zijn beschikbaar op aanvraag. Stuur een email naar info@jazzharp.org voor meer informatie en beschikbaarheid. 

 

Open mic sessions - *voor alle muzikanten en luisteraars 

zaterdag 12 oktober & zondag 13 oktober 12.30-13.30u / gratis 

 

Op zaterdag en zondag houden we open mic sessies op het podium in de Expo zaal.  

Rond lunchtijd kan je daar genieten van het culinaire en muzikale aanbod. Of nog beter: geef je op bij de festivaldesk en laat ons van jouw muziek genieten! 

 

Expo  

openingstijden en meer info  

 

In het centrum van de Festival faciliteit, de grote zaal van Het Leidse Volkshuis, presenteert een unieke diversiteit aan harpbouwers, harp winkels, versterkingsspecialisten, verenigingen, etc. hakenharpen, pedaalharpen, akoestische harpen, electrische harpen, versterkingsapparatuur, bladmuziek cd's, aankomende evenementen, en meer. 

Zorg dat je wat tijd inruimt voor jezelf om het allemaal te bekijken en wat harpen en versterkers uit te proberen nu je de kans hebt! 

 

 

shopping cart

items

total

 

check out