Locatie 

 

De Machinist 

Willem Buytewechstraat 45 

3024 BK Rotterdam 

www.demachinist.nl 

 

Parkeren is mogelijk in de straat (betalen met chipknip , behalve 's avonds en op zondag). 

Op het plein achter De Machinist is ook parkeergelegenheid, en een ramp om met de harp direct naar binnen te lopen. Hier kan je de hele dag parkeren voor €12,50. Dagkaarten bij de balie verkrijgbaar. 

 

AUTO: 

LET OP, er zijn wegwerkzaamheden in de buurt van De Machinist. Dit is het gevolg voor het einde van je route: 

A: vanuit het noorden (A13 of A20) wordt je in Rotterdam over een weg geleid die onder 4 (2x2) kleine tunneltjes doorgaat (de weg heet eerst Statenweg, daarna 's Gravendijkwal). Na het 4e tunneltje moet je bij de stoplichten RECHTS (Rochussenstraat, richting Historisch Delfshaven), níet rechtdoor. Bij de volgende stoplichten ga je links (de Pieter de Hoochbrug over). Dan bij de rotonde links (ook al lijkt het of dat niet kan door de borden). 

De Machinist is aan je linkerhand, om op de grote parkeerplaats erachter te komen moet je net vóór het gebouw links (Coolhaven), dan na 100m rechts de oprit op. 

B: vanuit het zuiden wordt je waarschijnlijk door de Maastunnel geleid. Als je uit de tunnel komt, blijf BENEDEN, onder het verkeersplein door, en ga links bij de stoplichten. Dan bij de rotonde links (ook al lijkt het of dat niet kan door de borden). 

De Machinist is aan je linkerhand, om op de grote parkeerplaats erachter te komen moet je net vóór het gebouw links (Coolhaven), dan na 100m rechts de oprit op. 

C: vanuit het oosten (A16) rijd je een tijd door Rotterdam langs de Maas. Als je de Erasmusbrug (witte brug) aan je linkerhand hebt, kan je niet verder (afsluiting). Ga rechtsaf, dan 2e stoplicht links, invoegen rechtdoor en bij 4e stoplicht links richting Lloydkwartier. Ga bij de rotonde links. De Machinist is aan je linkerhand, om op de grote parkeerplaats erachter te komen moet je net vóór het gebouw links (Coolhaven), dan na 100m rechts de oprit op. 

 

OV: 

het kost ongeveer 20 minuten van het Centraal Station naar De Machinist. 

Je kunt per metro (halte Coolhaven, 1 overstap) of per tram. 

 

De gemakkelijkste manier: 

- neem Tram 8 (richting Spangen) vanaf het Centraal Station 

- stap uit bij halte 'Pieter de Hoochweg' 

- 5 minuten lopen: met je rug in de richting waar de tram vandaan kwam, sla rechtsaf de Pieter de Hoochweg in. Neem de eeste rechts (bij een rotonde). De Machinist is na 200m aan je linkerhand. 

 

Je hebt een OV chipkaart nodig. Chipkaarten die 1 rit geldig zijn kun je kopen in de tram of bij het RET service punt naast de tramhalte voor het Centraal Station. 

shopping cart

items

total

 

check out